Verslavingszorg Vlaams-Brabant

Samen op weg naar verandering!

Ambulante drugszorg

In onze ambulante centra te Asse, Halle en Dilbeek biedt een multidisciplinair team van artsen, psychologen en maatschappelijk werkers individuele begeleiding aan iedereen die problemen ervaart door het overmatige gebruik van drugs of medicatie.

Ook het netwerk (ouders, partner, ...) van de verslaafde persoon kan bij ons terecht voor raad, begeleiding en informatie.

Ontwenningsprogramma

In de eerste periode van het ontwenningsprogramma staat het lichamelijk ontwennen centraal. Daarnaast krijg je terug regelmaat en structuur in je dagelijkse leven. Ook leer je jezelf opnieuw kennen zonder druggebruik. Het intens samenleven met je medebewoners is daarbij een belangrijke steun.

Later in het programma bekijken we samen wat je in de toekomst kan helpen om clean te blijven en word je, indien je dit wenst, doorverwezen naar een vervolgbehandeling. Een opname duurt maximum 6 weken.

Therapeutische gemeenschap

In onze therapeutische gemeenschap leer je de problemen die drugs je bezorgd hebben één voor één aan te pakken.
Met de hulp van lotgenoten en therapeuten word je klaargestoomd om sterker en zelfstandig in het leven te staan.

Dit programma houdt niet op na een verblijf in onze therapeutische gemeenschap, maar bereidt je grondig voor op een cleane toekomst.

Recentste nieuws van De Spiegel

Lees alle nieuws
27-02-2024    nieuwsbericht

Families tevreden over De Spiegel?

De Spiegel behaalde een gemiddelde van 8,5 op 10 op de vraag: “Hoe tevreden bent u met de zorg- en dienstverlening van deze zorgorganisatie. Geef een cijfer van 0 (heel slecht) tot 10 (uitstekend).” Hier zijn we wel blij mee!

21-02-2024    nieuwsbericht

Welkom op donderdag 28/3/24 voor een traditioneel kapelconcert

VZW “De Spiegel” organiseert opnieuw één van hun traditionele kapelconcerten. Op 28/03/2024 hebben we Lennaert Maes en Andries Boonen uitgenodigd voor een schitterend co...

18-12-2023    vacature

Vrijwillige 'moestuinbegeleider' (M/V/X)

Dringend gezocht: vrijwillige begeleider om mee te helpen in onze biologische moestuin.

Sportterrein

We delen ons sportterrein met de buurt.
Lees hier alle info, en hoe je kan reserveren.