Verslavingszorg Vlaams-Brabant

Samen op weg naar verandering!

Ambulante drugszorg

In onze ambulante centra te Asse, Halle en Dilbeek biedt een multidisciplinair team van artsen, psychologen en maatschappelijk werkers individuele begeleiding aan iedereen die problemen ervaart door het overmatige gebruik van drugs of medicatie.

Ook het netwerk (ouders, partner, ...) van de verslaafde persoon kan bij ons terecht voor raad, begeleiding en informatie.

Ontwenningsprogramma

In de eerste periode van het ontwenningsprogramma staat het lichamelijk ontwennen centraal. Daarnaast krijg je terug regelmaat en structuur in je dagelijkse leven. Ook leer je jezelf opnieuw kennen zonder druggebruik. Het intens samenleven met je medebewoners is daarbij een belangrijke steun.

Later in het programma bekijken we samen wat je in de toekomst kan helpen om clean te blijven en word je, indien je dit wenst, doorverwezen naar een vervolgbehandeling. Een opname duurt maximum 6 weken.

Therapeutische gemeenschap

In onze therapeutische gemeenschap leer je de problemen die drugs je bezorgd hebben één voor één aan te pakken.
Met de hulp van lotgenoten en therapeuten word je klaargestoomd om sterker en zelfstandig in het leven te staan.

Dit programma houdt niet op na een verblijf in onze therapeutische gemeenschap, maar bereidt je grondig voor op een cleane toekomst.

Recentste nieuws van De Spiegel

Lees alle nieuws
05-07-2024    vacature

Arts M/V/X , Vaste indiensttreding voor maximaal 5,5u per week , Tewerkstelling in vestiging DILBEEK (Welzijnscampus Nieuwenbos).

Algemene omschrijving Wij zoeken een geëngageerde arts met affiniteit voor ambulante verslavingszorg (hoofdzakelijk illegale drugs en medicatie). Een multidisciplinair team (artsen, psychologen,...

14-06-2024    nieuwsbericht

JAAK DE KONINCK & DE SPIEGEL - TENTOONSTELLING & OPEN DEUR DAG

JAAK DE KONINCK, een Leuvense schilder en buurtbewoner van De Spiegel, stelt zijn werken tentoon in De Spiegel in het weekend van 21 en 22 september. Op zondag is het ook open deur dag in De Spiegel waar je doorheen een rondleiding kan kennismaken met onze residentiele afdelingen,

06-06-2024    jaarverslag

JAARVERSLAG 2023

Wil je meer informatie over de activiteiten van De Spiegel in 2023? Lees dan zeker ons jaarverslag in bijlage

Sportterrein

We delen ons sportterrein met de buurt.
Lees hier alle info, en hoe je kan reserveren.