Ontwenningsprogramma

 

Wat? Voor wie?

 

Intakeprocedure

 

Hoe gaan we te werk?

 

Vrouwenwerking

 

Contact met familie

 

Veel gestelde vragen

 

Kostprijs

 

Meld je hier aan

 

 

 

 

 

 

Residentiële afdeling

 

Ontwenningsprogramma

Therapeutische Gemeenschap
Deelwerking Ambulant

 

info@despiegel.org

 

 

 

Wat? Voor wie?

 

In het Ontwenningsprogramma kan je worden opgenomen wanneer je drugs gebruikt (al dan niet in combinatie met alcohol of medicatie) en je hierdoor problemen hebt op verschillende vlakken.


Het druggebruik van mensen die in het Ontwenningsprogramma terecht komen wordt problematisch genoemd. Ze hebben het gevoel dat het druggebruik hun leven in zijn greep houdt, dat hun doen en laten erdoor wordt bepaald. Vaak hebben ze zelf al verschillende keren geprobeerd om hun druggebruik onder controle te krijgen, maar slagen ze er niet in. 


Daarnaast ontstaan er moeilijkheden op andere levensdomeinen. Hun gezondheid gaat stelselmatig achteruit, er is geen regelmaat meer in het slaap- en eetpatroon. Relaties die vroeger belangrijk waren komen onder druk te staan. Familie en vrienden merken dat hun gedrag verandert, ze reageren bijvoorbeeld vaker kortaf of ze trekken zich meer terug dan voordien. Naar school gaan of gaan werken wordt moeilijker om vol te houden. Soms ontstaan er geldproblemen of problemen met de politie en het gerecht.


Zowel mannen als vrouwen kunnen bij ons worden opgenomen. De leeftijd van de bewonersgroep varieert tussen 18 en 45 jaar.


Ontwennen betekent bij ons niets meer gebruiken. Indien nodig wordt er substitutie-medicatie voorgeschreven om de fysieke en psychische klachten bij de ontwenning te milderen. Soms wordt er psychofarmaca voorgeschreven.

 

 

 

 

facebook