Wat? Voor Wie?

 

De ambulante afdelingen van De Spiegel bieden individuele begeleiding (informatie, ondersteuning, ...) aan iedereen die moeilijkheden ervaart door het gebruik van drugs en/of medicatie.


Op ambulante zorg doet men een beroep vanuit de thuissituatie. Een ambulant centrum wordt daarom ook wel eens een 'dagcentrum' of 'consultatiecentrum' genoemd. Men gaat er overdag of 's avonds langs en consulteert er een maatschappelijk werker, psycholoog, arts of psychiater.

Onze dienstverlening is afgestemd op iedereen die moeilijkheden ervaart door het gebruik van illegale drugs (cannabis, amfetamines, GHB, cocaïne, heroïne, ...) of medicatie (benzodiazepines, slaapmiddelen, pijnstillers, ...) en op zoek is naar hulp, advies of informatie.

Wij proberen steeds om samen met de cliënt uit te zoeken welke hulp de beste optie vormt om verandering mogelijk te maken. Wij zullen ons zorgaanbod dan ook steeds afstemmen op de specifieke problemen die zich stellen.

Ook het netwerk (ouders, partner, familie, ...) dat op zoek is naar ondersteuning of informatie kan zich bij ons aanmelden.

Wij bereiken hoofdzakelijk mensen uit Vlaams-Brabant (Asse, Halle, Kessel-Lo) en Zuid-Oost-Vlaanderen (regio Aalst-Dendermonde). Wij hebben geen regionale beperkingen maar voor ons cliënteel is het belangrijk dat we vlot bereikbaar zijn.

 

 

 

facebook